O nama

 

"ALBA Zenica" d.o.o. Zenica je postala sudionik u procesu uklanjanja pasa lutalica.

Aktivnosti ALBE su regulirane Ugovorom sklopljen između Grada Zenica i "ALBA Zenica" d.o.o. Zenica koji je u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, i svih drugih zakonskih uslova za pokretanje higijenskog servisa i skloništa za životinje.

Namjenski izgrađeno sklonište za životinje koje je u vlasništvu Grada Zenica, nalazi se na području grada Zenica, i dodijeljeno je ALBI na upravljanje.

Polazeći od Zaključka Gradskog vijeća Zenica, a s ciljem zaštite zdravlja i veće bezbjednosti građana i zaštite napuštenih i izgubljenih pasa, potpisnice Ugovora poduzet će zajedničke aktivnosti i angažirati raspoložive resurse radi uspostave i ostvarivanja kvalitetne funkcije skloništa za životinje.

U svrhu osiguranja potrebe veterinarske zaštite zdravlja životinja potpisan je ugovor sa veterinarskom stanicom.

Novo izgrađeno sklonište za životinje, koje je napravljeno u skladu sa pravilnikom, nalazi se na propisanoj udaljenosti od naseljenog mjesta ca. 500 m i obezbjeđuje sve propisane higijensko-tehničke uvjete za smještaj životinja.

U toku ove sedmice počinjemo sa operativnom djelatnošću.

Pozivamo građane da omoguće / ne sprječavaju aktivnosti uklanjanja pasa bez vlasnika sa ulica. Sve informacije vezano za rad skloništa i higijenskog servisa možete potražiti na našoj web stranici od 01. februara.

 

Pitanja vezana za azil možete postaviti putem e-maila skloniste_za_pse@alba.ba